dinsdag 27 november 2012

Levend Kwartet (namenspel)

Materialen:
•    4 hoeken met in iedere hoek 2-3 banken waar de kinderen op kunnen zitten.
•    Voor ieder kind een blanco kaartje
•    pennen


Indeling kinderen:
De kinderen worden in 4groepen verdeeld. Hierbij bestaan de groepen uit kinderen van verschillende leeftijden. Iedere groep gaat zitten op de banken van een hoek. Van de algemeen spelleider krijgen alle kinderen een kaartje met een pen.

Algemeen spelverloop:
Ieder kind schrijft op een blanco kaart een schuilnaam, bijvoorbeeld Roodkapje. Dit kan dus een stripfiguur, bekend persoon maar ook een voorwerp zijn.
Ieder kind levert het ingevulde kaartje in bij de spelleider. Nadat de ingevulde kaartjes zijn ingeleverd bij de spelleider worden er vier groepen gevormd, 1,2,3 en 4. Eén groep in elke hoek van de zaal. De kaartjes worden 2 keer hardop in het midden van de zaal door de spelleider voorgelezen zodat ieder kennismaakt met de schuilnamen in het spel.
Groep 1 vraagt aan groep 2,3 of 4 een schuilnaam. Is die schuilnaam aanwezig in die groep dan gaat dat kind met die schuilnaam bij groep 1 staan en mag groep 1 verder met vragen. Wanneer de gevraagde schuilnaam niet in die aangewezen groep zit, is groep 1 af en mag de aangewezen groep het ‘vragen’ overnemen. De opzet van het spel is om de hoeken leeg te maken zodat er nog maar één grote groep overblijft.

Belangrijk: Niet onder elkaar zeggen wie je bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten