vrijdag 11 juli 2014

Spuitvoetbal

Materiaal: ‘De vrijwillige brandweer’, goals, skippybal, goede fluit of toeter voor de scheidsrechter, voor jezelf als spelleiding een megafoon, afbakeningsmateriaal: rood/wit lint bij bekend publiek, bij veel en onbekend publiek touwen of dranghekken.

Spelvoorbereiding: Ver voor de te spelen datum de medewerking van de brandweer vragen. Op de dag zelf een veld uitzetten met de grootte van een behoorlijke sportzaal. Zet aan beide uiteinden van het veld 2 (zaalvoetbal) goals neer. De brandweer de slangen aan laten brengen (doe alles in samenspraak met de brandweer). Teams samen stellen van 6 spelers. Een poule- en tijdschema maken.

Spelverloop: Het spel is vergelijkbaar met een gewone (zaal-) voetbalwedstrijd. 2 teams van 6 spelers spelen tegen elkaar. Het spuitelement is dat beide keepers een brandspuit in handen hebben. Met de waterstraal (en evt. ook met de handen) moeten ze de bal uit het doel weten houden. De meest ingewikkelde regels als buiten-spel etc. vervallen. De scheidsrechter moet wel streng zijn om te voorkomen dat het spel een rommeltje wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten