maandag 14 januari 2013

Levend Cluedo (variant 1)

MATERIAAL: Kaartjes plaatsen, personen, wapens, Antwoordbladen, Vragen en opdrachten

VeERHAAL
Gisteravond is er op het domein van Hoge Duin een moord gebeurd. Het betreurenswaardige slachtoffer is persoon X. De politie heeft de moordenaar nog niet kunnen vinden en vraagt nu aan elk van de kinderen om hen te helpen zoeken. Ze willen weten wie de moordenaar is, waar hij de moord gepleegd heeft en met welk wapen.

PLAATSEN WAPENS PERSONEN
de keuken het macramétouw Mr. Roeland Killerbee
de douches het waterpistool Mr. Werner Scissorhands
het bureau de hakbijl Mej. Veerle Scaryface
de eetzaal het zakmes Mej. Lies De Onschuldige
de zeester de schaar Mevr. Hilda Debijl
de hinde het strandschopje Mevr. Chris Aks
de duinen wc-papier Mej. Paultje De BeulSPELUITLEG
In een grote omslag steken drie kaarten met de naam van de moordenaar, het wapen en de plaats van de moord. De overige kaarten worden verdeeld onder moni’s. Zij verspreiden zich over het spelterrein. De kinderen worden verdeeld in groepjes en krijgen een blad met alle mogelijke plaatsen, personen en wapens. Ze moeten bij de moni’s opdrachten uitvoeren of vragen oplossen.
Voor elk goed antwoord toont de moni één van zijn/haar kaarten. De kinderen moeten dit aanduiden op hun blad en zo te weten zien te komen wie de moord gepleegd heeft, op welke plaats en met welk wapen. Wanneer zij denken het antwoord gevonden te hebben dan wordt er aan de hand van de enveloppe gecontroleerd of het juist is. Wie het eerst de drie oplossingen heeft, wint en ontvangt van de politie een medaille.

MATERIAAL
Kaartjes plaatsen, personen, wapens
Antwoordbladen
Vragen en opdrachten

OPMERKINGEN
Een groepje mag geen tweemaal na elkaar bij dezelfde moni een opdracht uitvoeren. Zij moeten eerst bij iemand anders zijn geweest

2 opmerkingen:

 1. hallo, ik ga op kamp met een bovenbouw groep en vroeg me af of je misschien de bestanden hiervoor had? (Kaartjes plaatsen, personen, wapens, Antwoordbladen, Vragen en opdrachten)? ik zou er graag gebruik van maken. groeten, Mirte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Beste mensen,

  heeft er iemand een bijpassend verhaal over de gang van zaken met betrekking tot dit spel?
  En wat meer speluitleg??
  Hoe komen de groepjes te weten welke vragen ze moeten stellen?

  Hoor graag van jullie,

  Met spelgroeten Arie Paauwe uit Ermelo.

  BeantwoordenVerwijderen