vrijdag 7 december 2012

Meelhappen

materialen: tafel, een kilozak met bloem (of twee als je veel rondes wilt spelen), een gewoon mes en een aantal snoepjes.

Spelverloop
Zet de tieners in een kring met de tafel in het midden. Stort de bloem op de tafel en maak er een stevige toren van. Leg een snoepje op de top van de toren.
De tieners moeten nu om de beurt een stuk van de toren afsnijden.

Blijft de toren staan, dan is de volgende aan de beurt. Stort de toren in, dan moet degene die hem heeft laten instorten met de handen op de rug het snoepje eruit halen, dat zullen ze dus met hun tanden moeten doen.
Bloem happen is een grappig spel voor jongere tieners...maar wees voorbereid op wat troep!

Speltips
•    Hoe smaller je de basis van de toren maakt, hoe eerder hij natuurlijk instort. Met een smalle basis beginnen maakt het meteen lekker spannend.
•    Als de eerste te voorzichtig zijn met snijden, laat dan even een leider er een flink stuk afhalen om de toren instabiel te maken. Dan zit de spanning er meteen in!
•    Haal het snoepje wat naar boven als het echt onder 10 centimeter bloem ligt, anders wordt het wel erg lastig happen.
•    Wees erop voorbereid dat ‘duwtjes’ op iemands hoofd tijdens het opvissen van het snoepje vaak voorkomen en leiden tot verhoging van de pret…behalve bij het slachtoffer.
•    Als de basis erg smal geworden is en de tieners dus ienie-minie stukjes eraf gaan snijden om de toren niet te laten instorten, werkt een schrik-actie tijdens het snijden ook erg goed. Ze gewoon even aan het schrikken maken zodat ze uitschieten, hilarisch 
•    Je kunt dit ook uitstekend combineren met snoephappen in een bak water, dus eerst een snoepje uit een bak water vissen en direct erna die van de bloemtoren halen. Geeft maximaal bloem-effect zogezegd.
•    Let even op met tieners met astma of aanverwante klachten, voor hen zal bloem inademen geen pretje zijn.
•    Houd er rekening mee dat dit spel wat troep kan geven. Bloem is het makkelijkst droog op te ruimen, dus gewoon aanvegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten